Specializarea de Relații Internaționale și Studii Europene de la Oradea a început în anul 2003 în Oradea, existând de altfel și în alte centre universitare din țară. De ce Oradea și nu alte orașe? În acest articol, expunem 4 motive pentru care merită să vii la Oradea la RISE.

  1. Oradea – oraș Art Nouveau
  2. În ultimii ani, Oradea a fost revitalizată, clădirile- monument istoric din centru primind o nouă față printr-un proces accelerat de renovare. Centrul oraşului Oradea a devenit un loc de întâlnire pentru tineri şi în care au loc evenimente importante.

  3. Oradea – orașul fondurilor europene
  4. Ca student în Oradea, vei învăța despre managementul fondurilor europene și modul în care acestea pot schimba fața unei comunități. Cel mai bun studiu de caz pentru studenții RISEOradea este chiar orașul în care își desfășoară activitatea de student. Palatul Vulturul Negru, Piața Unirii sau noul muzeu Art Nouveau (Casa Darvas- La Roche) sunt exemple de puncte de atracție care au fost revitalizate cu fonduri europene.

  5. Oradea – oraș de frontieră
  6. Printre primele lucruri pe care le înveți despre Uniunea Europeană este că libertatea de mișcare este temelia spațiului european. Le poți experimenta pe pielea ta în Oradea, oraș de frontieră, unde ajungi la frontiera cu Ungaria în 30 de minute și de unde ești legat prin autostradă de toată Europa!

  7. Oradea – orașul centrului HUMINT NATO
  8. Securitatea este un alt element esențial pentru studiul relațiilor internaționale, iar RISEOradea are și specializare de Studii de Securitate axată pe acest domeniu. Știați că în Oradea există un centru de cercetare al NATO axat pe human intelligence? De altfel, cadre din centrul NATO sunt parteneri asociaţi ai departamentului nostru, împărtăşind experienţa lor cu studenţii RISE la unele cursuri.

Credit foto: Visit Oradea